Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 10 mars 2009

Lätt att stå i vägen - Svårt att flytta sig?

"Vem i helvete" kritiserade personer som står i vägen. Alltså personer i allmänhet.
Några (däribland jag själv) kommenterade och skrev att mammor med barnvagnar brukar vara förbannat, jävla hopplösa när det gäller detta! De ställer sig ALLTID mitt i vägen. I affären, på trottoaren, inne i lokaler. Överallt!

Plötsligt dök denna kommentar upp. (Tror ni hon kände sig träffad?) ;-)

"Ta ert ansvar och var föräldralediga med barnvagn och allt, så får ni se hur lätt det är".


Va? Menar hon att det är SVÅRT att ställa barnvagnen åt sidan? Att inte stanna mitt i gången när man ska gå och hämta en vara? Att inte hålla sig åt sidan på trottoaren?
Är själv mamma till två barn, men förstår ändå inte vad hon menar...?


10 som har tyckt till:

whatthefuckdotcom sa...

Hahaha, hon blev nog lite trampad på tårna, jag är också en mamma med barnvagn och det ÄR inte svårt att ställa sig på sidan, men allvarligt talat så tror jag att dom flesta mammaor med vagn har fått för sig att dom får stanna var som helst hur som helst... det är ju som om vissa ställer sig i vägen med flit så jag håller med dig fullständigt. Vi med barnvagn behöver skärpa oss!

Karin sa...

Haj haj.. får väl idiot stämpel i pannan nu.. men hur kopierar du och får en sån bild, tagen direkt från sidan liksom??

xzpq sa...

-> Karin:
Om du har PC och Windows så trycker du på knappen PrtScr. Då får du hela bildskärmen som en bild i urklipp och kan klistra in den i ett bildbehandlingsprogram och redigera. (Klistra in med Ctrl-v )
Håller du ner AltGr när du trycker PrtScr så kopieras bara markerat fönster.

Sedan finns det specialprogram. SnagIt t.ex. Dek kan ta små utsnitt. (Eller större än skärmen om fönstret är skrollad!) Googla "SnagIt download" utan citattecken!

Västergötskan sa...

Karin:
I say no more. (Tack xzpq) :-)

Anonym sa...

Ja men herregud, du verkar ju inte fatta att det är skitjobbigt att släpa runt på barnvagnar och allt när man handlar. det är inte så lätt att ha ansvar för allt i hemmet och sen tänka på skitsaker som att inte stå ivägen. sluta gnäll på småsaker du borde ju dessutom stå på min sida som kvinna å allt. tack för mej. Agneta

Västergötskan sa...

Agneta (om det nu är samma person?):
Jag kan bara hoppas att du är ironisk...

Björn sa...

Det värsta är ju att det inte slutar när barnvagnen försvinner. Då står kundvagnen mitt i gången i affären istället. När damerna börjar närma sig pension får de ju dessutom en förkärlek för att köra på framförvarande person på hälsenorna med vagnen. När de till sist dessutom har skaffat sig en rolator, så gäller det att hoppa upp på frysdisken (eller liknande) när de kommer farande. För då finns det absolut inga spärrar kvar... ;)

Men bara för att kunna försöka motbevisa Västergötskan, så kan ni väl nästa gång ni är på stan kolla in följande. Om en herre och en dam möts på trottoaren. Vem viker åt sidan. Vem släpper dörren i ansiktet på personen som går bakom. Vem ställer inte undan kundkorgen i mataffären. Vem ställer vagnen mitt i gången. Osv.
I vår stad är det en väldigt tydlig skillnad mellan hur män och kvinnor ser på sådana saker. Men som sagt. Kika själva nästa gång ni är ute. :)

Alexandra sa...

Nämen björn vilka kloka ord =)

Fia sa...

Hahaha, jag flyttar på mig, jag lovar! ;-)

Lotta sa...

Agneta kanske har kanske trilling vagn? :-)
Björns kommentar: fniss, fniss