Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 26 januari 2009

700.000 kr i skadestånd, för att man ramlat i en läskpöl man själv har orsakat...?!

Fick i mail idag angående de mest korkade rättegångarna i USA.
Read them and... Tja, weep. Det hade jag nog gjort om jag var den som hade blivit stämd..!

"Stella priset är döpt efter Stella Liebeck som spillde ut kaffe på sig själv och lyckades stämma Mc Donalds i New Mexico.
Det fallet inspirerade till denna utmärkelse som delas ut till de mest löjliga stämningsansökningar som har blivit godkända av amerikansk domstol.
Här är årets vinnare:

* Delad 5:e plats.
Kathleen Robertson från Austin, Texas, belönades med $780,000 av en jury för att hon hade brutit vristen efter att hon hade snavat över en 2 åring som sprang runt i en möbelbutik.
Ägaren till butiken blev minst sagt förvånad när han fick höra domarens beslut eftersom barnet som Ms Robertson hade snavat över var hennes eget.

* Delad 5:e plats.
19-åriga Carl Truman från Los Angeles fick $74,000 och sjukhusräkningen betald för att hans granne körde över hans hand med sin Honda Accord.
Mr. Truman glömde att titta om det satt någon bakom ratten på bilen innan han försökte stjäla grannens navkapslar.

* Delad 5:e plats
Terrence Dickson från Bristol, Pennsylvania, var på väg ut genom garaget till det hus han precis hade rånat. Han kunde inte få upp garageporten för att den fjärrsändare som han hade stulit inte fungerade.
Han kunde inte heller gå tillbaka in i huset eftersom dörren hade gått i baklås. Eftersom familjen som ägde huset var på semester fick Mr. Dickson sitta inlåst i åtta dagar och endast livnära sig på Pepsi och torrfoder till familjens hund.
Han stämde husägaren för psykiskt lidande, vann rättegången och fick $500,000 i skadestånd.

* 4:e plats.
Jerry Williams från Little Rock, Arkansas, tilldelades $14,500 plus att han fick alla sjukhusräkningar betalda efter att ha blivit biten i ena skinkan av grannens hund. Hunden satt fastkedjad inne på grannens gård som var helt inhägnad.
Juryn var lite tveksam innan de dömde till skadestånd eftersom de tyckte att Mr. Williams själv kanske var ansvarig för att reta upp hunden eftersom han hade klättrat över staketet och skjutit på hunden upprepade gånger med sitt luftgevär.

* 3:e plats
En restaurang i Philadelphia blev dömd till att ersätta Amber Carson från Lancaster, Pennsylvania, med $113,500 eftersom hon hade halkat, ramlat och brutit nyckelbenet i en pöl med utspilld läsk.
Enda anledningen till att läsken fanns på golvet från början var att Ms. Carson hade kastat den efter sin pojkvän ungefär 30 sekunder tidigare under ett bråk.

* 2:a plats
Kara Walton från Claymont, Delaware, stämde framgångsrikt ägaren till en nattklubb i en närbelägen stad eftersom hon hade ramlat från nattklubbens toalettfönster och slagit ut två av sina framtänder.
Detta hände när Ms. Walton försökte smita in genom fönstret till damtoaletten för att slippa betala $3.50 i inträdesavgift. Hon belönades med $12,000 och fick tandläkarräkningen betalad.

* 1:a plats
Årets vinnare är Mrs. Merv Grazinski från Oklahoma City, Oklahoma. Mrs. Grazinski köpte en splitt ny husbil av märket Winnebago. På sin första utflykt med den nya bilen kör hon upp på motorvägen och lägger i cruise control i 120 km/h.
Hon klättrar helt lugnt ur förarsätet och går till köksdelen för att göra sig själv en smörgås. Inte helt oväntat åker husbilen av motorvägen och blir totalt skrot.
Mrs. Grazinski stämmer Winnebago för att det faktiskt inte står i instruktionsboken att man inte kan göra som hon gjorde. Juryn gav henne $1,750,000 plus en ny husbil. Husbilsföretaget ändrade faktiskt i instruktionsboken efter denna dom ifall att det fanns fler totala idioter som tänkte köpa husbil."


Ja, vad säger man... Vilka idioter det finns! Och då menar jag i första hand INTE de som stämde olika instanser, utan de domstolar/domare som faktiskt dömde till deras fördel! Hade de NÅGONTING bakom pannbenet..?! :-O

4 som har tyckt till:

Anonym sa...

Hej! Vad kul att du gillar min blogg. Bloglovin var ur funktion innan i dag - där är nog förklaringen till att du inte kunde lägga till den.

Tack för din fina kommentar!

rullgardinsflikkan sa...

Fan jag blir så jävla trött på dom där statarna....

jag finner inga ord

Anonym sa...

hahahaha ja du idioter finns det gott om, men det ger mig iaf nåt att läsa och nåt att skratta åt:D

Bodil sa...

Men jösses! Jäkla amerikaner...